Anasayfa
  • RESMİ İLANLAR
  • SAMSUNSPOR
  • SAMSUN HABER
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • GÜNDEM BİLİM TREND EĞLENCE EĞİTİM YAŞAM MAGAZİN ÇEVRE - ENERJİ İNSAN DÜNYA TEKNOLOJİ SEKTÖREL KÜLTÜR SANAT SAĞLIK TÜRKİYE GÜNDEMİ
  • Ara
SON DAKİKA:
00:10
Samsun'da 3 İlçede Uyuşturucu Ticareti Yapanlara Darbe: 4 Şüpheli Gözaltında
01:00
Samsunspor'un Eski Futbolcusu Yusuf Şimşek Anısına UEFA-C Antrenör Kursu Başladı
00:10
Samsun'da 3 İlçede Uyuşturucu Ticareti Yapanlara Darbe: 4 Şüpheli Gözaltında
01:00
Samsunspor'un Eski Futbolcusu Yusuf Şimşek Anısına UEFA-C Antrenör Kursu Başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Akşener İlk Belediye Başkan Adayını İlan Etti!
SİYASET
Yayınlanma: 04 Eylül 2023 - 11:42

Akşener İlk Belediye Başkan Adayını İlan Etti!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu seçimlere her bir yerde tek başımıza girecek gibi hazırlanacağız. Bu netlikle söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini tarttıracağız, göreceğiz, paylaşacağız." dedi. Akşener ayrıca partisinin ilk belediye başkan adayını ilan ederek, Orhaneli İlçe Başkanı Mümtaz Arslan'ın Orhaneli Belediye Başkan Adayı olduğunu paylaştı.

SİYASET
04 Eylül 2023 - 11:42
Yorumlar
4 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akşener İlk Belediye Başkan Adayını İlan Etti!
Bir düğün törenine katılmak için Bursa'ya gelen Akşener, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Akşener'i, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, Bursa milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ile Hasan Toktaş, il başkanı Mehmet Hasanoğlu ve partililer karşıladı.

"TEŞKİLATLARA ÖNEM VERECEĞİZ"

Akşener, burada yaptığı konuşmada, pandemi döneminde esnaf ziyareti yaptıklarını ancak kapalı ortamlarda bulunmamak adına il başkanlıklarını ziyaret etmediğini hatırlattı. Bugün uzun bir aradan sonra partisinin bir il başkanlığını ziyaret ettiğini dile getiren Akşener, bundan sonra teşkilatlara çok önem vereceklerini, partide görevli kişilerin bir şehre gittiği zaman il başkanlıklarını ziyaret edeceğini aktardı.

"15 EYLÜL'DEN İTİBAREN..."

Akşener, bundan sonra gittiği şehirlerde önce teşkilatları, sonra da STK'leri, köyleri, evleri gezeceğini belirterek, "Sosyal medyanın yarattığı yankı odalarının dışına çıkıp gerçekten vatandaşa dokunulduğu, insanların gözünün içine bakıldığı ve onların ne hissettiği, ne istediğinin öğrenilip ona yönelik çözüm üretildiği bir yeni çalışma biçimini 15 Eylül'den itibaren şahıs olarak ben başlatıyorum." dedi.

Genel seçim sonuçlarına da değinen Akşener, şöyle devam etti:

"O seçimin sonuçlarıyla ilgili olarak suçlandık da suçlandık. Kabulümdür. Keşke her şeyin sorumlusu, hataların, eksiklerin sorumlusu bu gariban olsun. O olmadığı zaman demek ki her şey iyi olur anlaşılır ama öyle bir durum yok. Bunun sorumlusu hep beraber hepimiziz. O masada oturan 6 kişi ve 6 kişinin temsil ettiği her bir kişidir. Dolayısıyla ben sorumluluğumu partim adına kabul ediyorum. Amma velakin asla kabul etmediğim bir şey var. 'İYİ Partililer çalışmadı' koskocaman kuyruklu bir yalandır. İYİ Parti'ye oy vermeyi düşünenlerin önemli bir kısmı kızdı, gitti. Onlara da saygım sonsuz ama İYİ Parti'yi cezalandıranlar Sayın Kılıçdaroğlu'na da oy vermediler, bize de oy vermediler. Biz de ceza gördük. Can baş üstüne. Bu hatadan, bu eksikten, bu yanlıştan neyse bunun adı bir ders çıkarıp, bir daha hataysa hataları tekrarlamayacağız. Çünkü seçmen velinimettir. Seçmenin dediği başımızın üstündedir."

"ARKADAŞLARIMA SAYGISIZLIK EDENİ ÇARPARIM"

Akşener, genel seçimde yüzde 9,67 oranında oy aldıklarını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yüzde 15-17'lerin konuşulduğu bir süreçte yuvarlarsak yüzde 10'luk bir oy almışsak üstü zaten bizi cezalandırmış dolayısıyla da herkesi cezalandırmış. Bize verilen oyla Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı oyu ve diğer siyasi partilerin aldığı oyu toplayın işte bizim partimize oy verenlerin partililerimizin, seçmenimizin Sayın Kılıçdaroğlu'na gerçekten samimiyetle çalıştığını gösterir. Dolayısıyla bana canlarının istediğini söylüyorlar. Ben siyasetçiyim, talep edenim. Ona saygı duymaya gayret ediyorum ama partililerime, arkadaşlarıma saygısızlık edeni çarparım. Hem de nasıl çarparım biliyor musunuz? Yüzlerini yere yapıştırırım yere. Şimdi saygısızlığın, şımarıklığın son bulduğu bir döneme giriyoruz. Dolayısıyla biz çalışacağız."

DİKKAT ÇEKEN YEREL SEÇİM VURGUSU

Genel İdare Kurulu (GİK), divan, milletvekilleri, il başkanlarıyla toplantılar yaptığını hatırlatan Akşener, genel seçimlerdeki oy kayıplarının nedenlerini bu toplantılardan öğrendiğini aktardı.

O bilgilere göre bir yol haritası oluşturarak ona göre hareket edeceklerini vurgulayan Akşener, şunları kaydetti:

"Bugün burada 'Vira Bismillah' diyoruz. Yerel seçimlere hazırlanacağız. Her bir ilçe için mutlaka adayınız olacak. Onları konuşacağız. Bundan sonra Bursa'dan başlayarak gittiğim her yerde söyleyeceğim her ilçeye varsa her beldeye mutlaka arkadaşlarımızı hazır edeceksiniz. Biz bu seçimlere her bir yerde tek başımıza girecek gibi hazırlanacağız. Bu netlikle söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini tarttıracağız, göreceğiz, paylaşacağız. Seçmene, milletimize anlatacağız kendimizi. Sosyal medya önemli ama sosyal medyanın yankı odalarından çıkıp kapı zili çalacağım ben, hepiniz çalacaksınız. Köylere gideceğim, hepiniz gideceksiniz. O insanlara dokunacağız. HDP'lilik üzerinden elini uzatanın eline vuruldu. Bunların hepsine 'hayır' diyerek yola çıkacağız kendi başımıza. Bunların neticesinde bütün sorumluluk bana aittir.

Her kararı ortak veriyoruz ama elbette sorumluluk benimdir. Diyorsa ki kardeşim senden bir şey olmaz. O da can baş üstüne. Milletimiz de bilecek ki bu bir neredeyse referandumdur. Anladınız mı? Şimdi onun için çok fazla çalışacağız. Çok insana ulaşacağız ve biz kendimizi tarttıracağız. Biz kaç kilo ediyoruz, göreceğiz. Buradaki hedefimiz elbette belediye başkanlıklarını almak ama en önemlisi onun bunun ağız kokusunu çekmeden, onun bunun üzerinden hakaret yemeden hak etmediğimiz isnatların karşısında başımız öne eğilmeden sonuç bizimdir. O sonucun neyse, artıysa hepimizindir, eksiyse sorumlu benim gereğini yapacağım."

İLK ADAYI İLAN ETTİ

Akşener, konuşmasında, partisinin ilk belediye başkan adayını ilan ederek, Orhaneli İlçe Başkanı Mümtaz Arslan'ın Orhaneli Belediye Başkan Adayı olduğunu paylaştı.

Konuşmaların ardından İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu Akşener'e kılıç ve kahve fincanı, Akşener de Hasanoğlu'na vazo hediye etti. 

Anadolu Ajansı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Osman Gökçek'ten Mansur Yavaş'a Suç Duyurusu
Osman Gökçek'ten Mansur Yavaş'a Suç Duyurusu
Büyükşehir İlçelerine Kaymakam Yerine Vali mi Atanacak? İçişleri Bakanlığı Noktayı Koydu
Büyükşehir İlçelerine Kaymakam Yerine Vali mi Atanacak? İçişleri Bakanlığı Noktayı Koydu
İYİ Partili Erhan Usta’dan Anayasa Uyarısı: “İzin Vermeyeceğiz”
İYİ Partili Erhan Usta’dan Anayasa Uyarısı: “İzin Vermeyeceğiz”
DEM Parti ile CHP Arasında Kritik Görüşme
DEM Parti ile CHP Arasında Kritik Görüşme
ilan.gov.tr
Son Haberler
Samsunspor'un Eski Futbolcusu Yusuf Şimşek Anısına UEFA-C Antrenör Kursu Başladı
Samsunspor'un Eski Futbolcusu Yusuf Şimşek Anısına UEFA-C Antrenör...
Samsun'da 3 İlçede Uyuşturucu Ticareti Yapanlara Darbe: 4 Şüpheli Gözaltında
Samsun'da 3 İlçede Uyuşturucu Ticareti Yapanlara Darbe: 4 Şüpheli...
Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Mesajı: Her Şey Dezenflasyon İçin Hazır
Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Mesajı: Her Şey Dezenflasyon İçin Hazır
Samsun’da Basketbol Heyecanı Sürüyor: İşte Günün Sonuçları
Samsun’da Basketbol Heyecanı Sürüyor: İşte Günün Sonuçları
Samsun'da 18 Bin Kaçak Makaron Yakalandı
Samsun'da 18 Bin Kaçak Makaron Yakalandı
Çok Okunan Haberler
Samsun'da Yeniden Refah Parti'li İlçe Başkanına Ters Kelepçe
Samsun'da Yeniden Refah Parti'li İlçe Başkanına Ters Kelepçe
Futbol55 Canlı Yayınında Duyurdu: İş insanı Galip Asal'dan Şampiyonluk Primi
Futbol55 Canlı Yayınında Duyurdu: İş insanı Galip Asal'dan Şampiyonluk...
Haftanın En İyi 11’i Açıklandı: Samsunspor’dan 2 İsim
Haftanın En İyi 11’i Açıklandı: Samsunspor’dan 2 İsim
Samsunspor'da Fuat Çapa'dan Transfer ve Avrupa Açıklaması
Samsunspor'da Fuat Çapa'dan Transfer ve Avrupa Açıklaması
Sedenaz Keskin ve Efrahim Atmaca Evlilik Yolunda İlk Adımı Attı
Sedenaz Keskin ve Efrahim Atmaca Evlilik Yolunda İlk Adımı Attı
Mansur Yavaş: Seçimde Aday Olacaksam CHP'den Olurum
Mansur Yavaş: Seçimde Aday Olacaksam CHP'den Olurum

Ana Sayfa
RESMİ İLANLAR
SAMSUNSPOR
SAMSUN HABER
SİYASET
ASAYİŞ
EKONOMİ
SPOR
GÜNDEM
BİLİM
TREND EĞLENCE
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
ÇEVRE - ENERJİ
İNSAN
DÜNYA
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • SAMSUN HABER
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim